Top 5 team simpele team building spellen

Wijl je een team building activiteit organiseren, maar is je budget krap? Geen zorgen, er zijn talloze constructieve activiteiten die je gemakkelijk kunt doen met een klein budget. Deze spellen kun je op kantoor doen, buiten in het park, in een natuurgebied of bij iemand in de achtertuin. Maar aan welke spellen heb je als team het meest? Dit artikel geeft jou vijf constructieve team building activiteiten.

Team building in een mijnenveld

Het meest bekende team building uitje is misschien wel mijnenveld. Tijdens dit spel heb je flink wat ruimte nodig, omdat je een ‘mijnenveld’ moet creëren. Hiervoor heb je flink wat objecten nodig die functioneren als mijnen. Verspreid deze over het veld en maak tweetallen. Eén persoon wordt geblinddoekt. Het doel van het spel is om de geblinddoekte persoon door het mijnenveld naar de andere kant van het veld te krijgen. Degene die niet geblinddoekt is, moet de geblinddoekte persoon aanwijzingen geven vanaf de kantlijn, en hem op deze manier door het mijnenveld loodsen. Dit spel is een perfecte activiteit om de communicatie tussen je collega’s te bevorderen en vertrouwen op te bouwen. 

Team building, ben jij dat?

Als je een hoop lol wilt beleven, is ‘Ben jij dat?’ een ideaal spel. Tijdens dit team building spel maak je tweetallen. Ben je degene die het spel organiseert? Laat mensen dan niet weten van tevoren wat de bedoeling is. Vraag aan ieder tweetal om 10 keer in verschillende manieren ‘Ben jij dat?’ naar elkaar te roepen. Geef iedereen daarna een blinddoek en verdeel de mensen in een andere volgorde door de kamer. Het doel is nu om elkaar zo snel mogelijk te vinden terwijl je alleen ‘Ben jij dat?’ mag roepen. Het tweetal wat elkaar het eerste vindt, heeft gewonnen.

Leugen of waarheid

Dit spel is een perfecte manier om elkaar beter te leren kennen. Bij ‘leugen of waarheid’, schrijf je drie waarheden en één leugen op vier papiertjes. Nu ga je de kring rond, en laat je iedereen voorlezen wat ze hebben geschreven. Bij elk papiertje mag iedereen beoordelen of het een waarheid is of een leugen. Tijdens deze team building activiteit kom je veel dingen te weten over elkaar, en niet alleen over de waarheden die iemand opschrijft. Zo kun je bijvoorbeeld ook aanvullende vragen stellen over wat vertrouwen, liegen en de waarheid voor je betekent. Vraag je team bijvoorbeeld: “Hoe vaak zeg jij niet wat je eigenlijk denkt of voelt, hoe vaak houd jij de ‘waarheid’ achter?” 

Onbewoond eiland 

Een ander spel wat je kunt doen is ‘onbewoond eiland’. Tijdens dit spel maak je teams. Stel je bent gestrand op een onbewoond eiland en je hebt de mogelijkheid om 5 dingen mee te nemen uit het scheepswrak. Wat neem je mee? Je krijgt als team een lijstje van 20 voorwerpen. Nu ga je als team bespreken welke vijf voorwerpen je kiest, om zo lang mogelijk te kunnen overleven op het onbewoonde eiland. Aan het einde van de oefening bespreek je wat je meeneemt en waarom. Deze team building activiteit is een oefening in communicatie en samenwerking.