Beleggen laat de tijd zijn werk doen en bespaart geld

Beleggen is een zaak van de lange adem. Naarmate je investeringshorizon langer is, neemt de kans op een aantrekkelijk rendement toe. Een bijkomend voordeel van beleggen is dat je periodiek kan beleggen. Door hiervoor te kiezen bespaar je de kans om geld te missen omdat je dit automatisch kan instellen. Door te beleggen heb je meer kans op rendement in vergelijking met je spaarrekening waardoor je niet direct geld bespaart maar je vermogen laat groeien en je meer kan besparen.

Wat meer over beleggen

Door te gaan beleggen bespaar je dus op de lange termijn geld uit. Als je gaat beleggen 10 jaar lang met een gemiddeld rendement van 3% zal die meer opleveren dan 10 jaar lang sparen tegen een rendement van 0,01%. Zelfs zijn er een aantal banken waar een negatieve rente gaat betalen in die zin bespaar je geld door te gaan beleggen. Waarin beleggen, dat is een vraag die wij vaak krijgen. Ben jij van plan om in te stappen, kijk dan eens op starten-met-beleggen.nl

Instappen bij beleggen

Als je het geld wat je tot nu toe hebt bespaard gaat inleggen in een beleggingsrekening kan het op termijn zelfs nog meer waard gaan worden. De vraag wanneer je moet instappen is lastig te bepalen, zelfs de beste belegger weet niet of de aandelenkoersen de komende dagen of weken gaan stijgen of dalen. Het is onmogelijk om beurskoersen te voorspellen. Als beloning voor het risico dat u als belegger loopt, krijgt u op de lange termijn uitzicht op een rendement dat mogelijk hoger is dan dat van de spaarrente. De sleutelwoorden in die zin zijn ‘lange termijn’. En bij periodiek een beetje geld in je beleggingsrekening stoppen time je altijd ‘goed’.

Vroeg beginnen

Hoe langer uw beleggingshorizon is, des te groter is historisch gezien uw kans op een positief rendement. Het is dan ook een groot voordeel als u vroeg begint met beleggen, aangezien de tijd dan in uw voordeel werkt. Daarbij is het overigens niet nodig om in één keer met een flink bedrag in te stappen; periodiek beleggen is een prima keuze als u elke maand een beetje geld overhoudt.

Verder dan de waan van de dag

Ten slotte is het zaak om nooit uit het oog te verliezen dat rendementen op de korte termijn niet te voorspellen zijn en dat uw uitzicht op een aantrekkelijk rendement toeneemt naarmate uw beleggingshorizon langer wordt. Met die gedachte in het achterhoofd is het vaak een stuk makkelijker om door te gaan met beleggen in periodes met tegenvallende rendementen en slecht economisch nieuws.