Alternatieve beleggingsmarkten

Alternatieve beleggingsmarkten hebben het mogelijk gemaakt dat een grotere toestroom van gewone individuen bij beleggen betrokken raakte. Dit komt vooral door de verminderde regelgeving die gepaard gaat met alternatieve beleggingen.

Er is ook geen vereiste voor beleggers om zich te houden aan een bepaald voorgesteld aantal aandelen dat ze kunnen kopen. Alternatieve investeringsmarkten bieden beleggers ook aanzienlijke belastingvoordelen, zoals in het voorbeeld van wijn die geen fiscale gevolgen heeft.

Hier zijn twee zeer toegankelijke en grotendeels winstgevende alternatieve investeringsmarkten waar je heel snel in zou kunnen komen.

Investeren in wijn

Wijn is de afgelopen twee decennia zeker een prima investering gebleken met een consistente verbetering en stijgende waarde tot bijna 20% per jaar. Het is ook een markt met een relatief laag risico om in te stappen. Zelfs wanneer economieën inzakken, zoals we de afgelopen tijd hebben gezien, hield wijn zijn waarde steviger vast dan traditionele investeringen waarvan bekend is dat ze enorm fluctueren.

Over het algemeen zijn er regelmatig fijnere wijnen gekocht door de markten in Amerika en een groot deel van Europa. De laatste tijd is er echter een sterke toename en stijgende vraag vanuit de snelgroeiende economie van China. Deze trend zal ongetwijfeld op de lange termijn blijven toenemen en biedt fantastische kansen voor beleggers, met name in het VK.

Investeren in wijn betekent dat u een actief koopt dat voortkomt uit een beperkte productiebasis, maar dat tegelijkertijd moet voldoen aan een steeds groeiende vraag. Waar er een toenemende vraag is weet je dat de prijzen ook stijgen. Niet alleen dat, de waarde van wijn neigt ook te stijgen naarmate de wereldwijde consumptie de bestaande voorraden uitput, waardoor de prijzen nog verder stijgen.

Wijn is ook een fysiek actief dat niet op dezelfde manier op de financiële markten reageert als andere meer volatiele activa waarschijnlijk zullen doen. Als iets van wijn op elk moment kan worden genoten, verkoopt u het niet of als de markt vertraagt. Wijn is over het algemeen ook vrijgesteld van invoerrechten en belastingen.

Beleggen in entertainment

Entertainment blijft! zowel thuis als een dagje uit. Dat hebben we wel gezien tijdens de Corona crisis. Zeker markten zoals Netflix of gaming zijn booming geweest de afgelopen 2 jaar. Maar ook alles wat online afspeelt is dit jaar door het dak gegaan. Denk eens aan wat online casino‘s straks online gaan doen als dit formeel gelegaliseerd wordt. Je speelt dat de leukste spelletjes vanaf je bank in je eigen huis

Investeren in goud

Goud heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het centrale bankwezen en zijn rol bij het behoud van hun effecten is van wezenlijk belang. Kijkend naar de manier waarop de goudmarkt zich gedurende vele jaren heeft ontwikkeld; de manier waarop het in prijs en fluctuatie verschilt van andere grondstoffen, evenals de snelle waardestijging in vreemde economische tijden, weerspiegelen dat goud als dichter bij een werkelijke valuta kan worden beschouwd dan de meeste grondstoffen.

De meeste mensen kennen beleggen in goud als een maatregel die wordt genomen om economische crises te voorkomen die het gevolg kunnen zijn van oorlog, sociale onrust of onvoorspelbare tijden van recessie. Tot op de dag van vandaag is goud een populaire keuze bij investeerders in alle edelmetalen. Goud heeft het prachtige potentieel om keer op keer te worden verkocht en verliest zelden zijn waarde.

De wereldwijde vraag naar goud is opgedeeld in juwelen en industrieën die de weerstand tegen corrosie en de superieure elektrische geleidbaarheid erkennen.

Er zijn veel investeringsmogelijkheden als het gaat om goud, variërend van gouden munten voor verzamelaars tot traditionele goudstaven, goudaandelen en ETF’s, en ook de goudmijnindustrie.

Interessant om op te merken is dat goudprijzen altijd lijken te fluctueren in directe relatie tot de rentetarieven. U zult vaak merken dat wanneer de rente daalt, de prijs van goud de neiging heeft om te stijgen. En omgekeerd, als de rente stijgt dan daalt de waarde van goud; dit komt omdat goud een handelsartikel is dat in feite geen rente opbrengt.